0 Ks zboží za
0 Kč
Hlavní stránka

JAK ZAČÍT S LÁTKOVÝMI PLENKAMI – DOPORUČENÍ NA PLENKOVOU VÝBAVU

Připravili jsme pro Vás několik doporučení k pořízení plenkové výbavy pro Vaše miminko. Budete-li potřebovat poradit s výběrem, napište nám na ecobebe@ecobebe.cz .


Budete potřebovat:

výbava z čtvercových plenek

40-60 ks klasických plen 70x70 (velmi ekonomické řešení, výhodou klasických plenek je, že velmi rychle schnou a mohou se skládat různými způsoby podle potřeby)
3 ks svrchních kalhotek od každé velikosti

 

výbava z jednovelikostních kalhotových plen

18 - 24 ks jednovelikostních kalhotkových plen (plenky použijete od narození dítěte až po nočník)
3ks svrchních kalhotek od každé velikosti

 

výbava z vícevelikostních kalhotkových plen

18 - 24 ks vícevelikostních kalhotkových plen od každé velikosti (plenky vynikají svým štíhlým střihem, díky individuální velikosti, dvě sady využijete zejména, pokud plánujete použít plenky u více dětí)
3ks svrchních kalhotek od každé velikosti

 

výbava z čtvercových a kalhotkových plenek

30 ks klasických plen a 12 ks kalhotkových + 3 ks svrchních kalhotek od každé velikosti

 

výbava z plenek vše v jednom (AIO):

18 - 20 ks jednovelikostních plen typu vše v jednom

 

  • nádoba s víkem na ukládání plenek - můžete mít jednu velkou nebo dvě 10 l (pokud např. chcete namáčet pokakané plenky a počůrané skladovat nasucho)
  • pratelná přebalovací podložka

 

Může se hodit:

  • separační plenky - pro novorozence celulózové, pro děti na příkrmech viskózové separační plenky. Usnadní vám praní pokakané pleny. V případě, že jsou jen počůrané, můžete je několikrát prát.
  • vkládací plenky - slouží k zvýšení absorpce pleny.
  • ocet nebo jiný pohlcovač pachu při skladování plenek (např. tea tree olej)

 

 

Než začnete vybírat plenky, promyslete si ...

  • Kolik peněz chci investovat do výbavy?

Záleží na tom, zda si vyberete pleny jednovelikostní (použitelné od narození po nočník) nebo vícevelikostní pleny. V případě jednovelikostních plen ušetříte, nakoupíte totiž plenky na celé přebalovací období miminka. Nevýhodou je větší objem zadečku a větší opotřebovanost plen. Pleny kupované podle velikosti dítěte musíte pořídit minimálně dvakrát – ve velikosti pro novorozence a pak ve velikosti pro větší miminka. Novorozenec nebude mít velký objemný zadeček a plenky zůstanou v dobrém stavu pro další miminko nebo na prodej.
Jednovelikostní plenky můžete nakombinovat s vícevelikostními a s klasickými čtvercovými. Minimálně na začátku se vám budou hodit i klasické čtvercové plenky, které je možné složit do novorozeneckého skladu, budou se vám hodit pro případ vyšší spotřeby plenek. Samozřejmě je i možné používat převážně čtvercové plenky díky možnosti skládání podle potřeby, takže náklady na pořízení výbavy budou nížší.

  • Jak budu plenky sušit?

Pokud vlastníte sušičku, nemusíte sušení řešit vůbec, ale sušením v sušičce se snižuje životnost plenek a hlavně použití sušičky z hlediska úspor energie nedoporučujeme. V případě, že máte minimum místa na sušení, využijte kapsové pleny či rychleschnoucí čtvercové pleny.

  • Chci mít s plenkami co nejméně práce nebo mi nevadí skládání?

Nejjednodušší jsou pleny All in one - vše v jednom. Nepotřebují svrchní kalhotky ani vkládací vložku. Jsou připraveny k přímému použití. Bývají však nejdražší. Proto se většinou nedělá celá výbavička jen z nich. Nejlevnější pleny jsou klasické čtvercové (případně vícevrstvé), ale je zde již ta „práce“  se skládáním.

 

Pokud máte možnost, navštivte před výběrem plenek prezentaci, kde budete mít možnost plenky si prohlédnout. Nekupujte si celou výbavičku z jednoho druhu plenek. Mohlo by se stát, že Vám daný typ plen nebude vyhovovat. Čas věnovaný výběru plenkové výbavy se Vám určitě vyplatí.
 

Zpět
© 1998-2024 ecobebe - s láskou k dětem i přírodě
Tel.: +420-777 141 764 | e-mail: ecobebe@ecobebe.cz
Webdesign | Studio Adler
home | mapa webu | doporučte nás | kontakty